woensdag 19 september 2012

Sprocket rocket cameraIn 2010 kwam Lomogaphy.com met een camera Sprocket Rocket genaamd en zo op het eerste gezicht lijkt het op een klassieke camera.
Dit klopt ook wel want het het model is afgeleid van de Falcon miniatuur ontworpen in 1938 door Jack Calter.
De Sprocket Rocket heeft naast meer camera's gelegen zoals de Illford Advocate En misschien ook naast de Jiffy Kodak V.P

De Sprocket Rocket is in tegenstelling tot zijn voorlopers een 35mm camera met een 30mm groothoek lens voor panorama foto's en zoals zijn naam al vermeld de camera verlicht ook de sprockets ofwel de gaatjes van de film.
De camera is lekker eenvoudig te bedienen zoals je op deze filmpjes kan zien.

Omdat deze camera een panoramacamera is moet je wel rekening houden met het feit dat je maar 18 foto's kan maken met een rolletje van 36 opnames maar dat maakt de lol er natuurlijk niet minder om.

Buiten de sprockets waar het bij deze camera allemaal om draait is er meer kleuren-lol te beleven omdat je deze camera niet alleen in klassiek zwart kan kopen maar als je zin hebt in opvallen ook uit verschillende knal kleuren kan kiezen dus bij elke stemming past wel een Sprocket rocket.Zit je kleur hier net niet bij? niet getreurd er zijn wat kleurtjes bij gekomen wat dacht je van


Of van....


Of toch liever.....


Of toch maar ....


Je zult het haast vergeten dat je met met al deze gekleurde Sprocket Rockets ook multiple exposures kan maken of long exposures.
En nu even alle feateres op een rijtje:
De camera gebruikt alle 35mm standaard rolletjes
-Heeft een groothoek lens die de gehele film van beeld voorziet inclusief de filmgaatjes ofwel de Sprockets.
-Unieke 2 windknoppen zodat je de film heen en weer kan draaien zodat een multiple exposures nog makkelijker is te maken.
-Bulb optie voor lange belichtingen.
-Zone scherpstelling
-Hotshoe voor de flitser.
-Aansluiting voor een statief.


Conclusie: Een leuk vrolijk cameraatje die makkelijk mee te nemen is en als is deze van plastic toch lekker robuust en makkelijk te bedienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten