zondag 23 september 2012

Color X-pro sunset strip 35mm film


Terwijl er steeds meer soorten filmrolletjes uit beeld verdwijnen en niet meer geproduceerd worden komt Lomography weer met een nieuwe film op de markt.

Maar is het wel eigenlijk zo nieuw ja en nee.
Nee omdat het een een diafilm is en ja omdat het een diafilm met een magisch tintje is
het magische van deze film is dat je onverwachtse kleurverschuivingen kan verwachten omdat deze film is voorbewerkt.

Als de woorden van lomography moet gaan geloven is deze film voorgekleurd zodat je nog intensere kleuren krijgt. Je zult haast denken dat het over een wasmiddelreclame gaat maar niks is minder waar het gaat over een filmrolletje.
Voor de lomografen die ook graag de sprockets of wel de gaatjes graag mee belichten moet het met deze film helemaal lukken want volgens de beschrijving kan je dan helemaal een bizar kleurcontrast verwachten.

Deze film draagt ook de term Darkmagic weer een mooi wasmiddelterm het belooft namelijk dat de voorgekleurde emulsie voor intensere kleuren zorgt en dit vooral onder donkere lichtomstandigheden.

Wat gaat dan zo'n film met al deze klinkende termen kosten?
De prijs is  €20,00 voor drie rolletjes in een mooi glossy doosje en dat is vrij stevig aan de prijs en is omgerekend nog altijd €6,66 per rolletje.

Is het de moeite waard om deze film aan te schaffen?
Dat zal moeten blijken als je een echte lomograaf bent is dit natuurlijk een leuke film om mee te werken maar voor echte professionele doeleinde zou ik op zoek gaan naar een andere film.

Oordeel zelf.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten