vrijdag 14 september 2012

Lomo LC-A camera met een verassend effect


De Lomo LC-A camera is de aanstichter of misschien wel de oprichter of is het de uitvinder van de Lomography en staat als boegbeeld in de Lomography wereld.
Een klein zwart cameraatje met een groot verzadigde kleuren en vignettenring effect en die je makkelijk mee kan nemen en nog belangrijker makkelijk in gebruik.

De Lomo compact automaat werd gefabriceerd in de Lomo fabriek in  Sint-Petersburg in Rusland in 1984 tot en met 2005. Deze Lomo camera was gebaseerd of misschien was het wel een kopie van de Cosina CX-2 alleen ontbreekt bij de de Lomo LC-A de self-timer en is gemaakt met goedkopere onderdelen maar heeft wel een Minitar lens.
Er zijn twee types van deze camera te koop de LC-A en de LC-A+.
Wat is het verschil tussen deze twee types? Eigenlijk is dit minimaal  met de LC-A kan je geen double exposures maken en geen cable release op de camera gebruiken.
Dit kan wel met de LC-A+

Lomo LC-A (Russisch: ЛОМО́, afkorting van Ленинградское оптико-механическое объединение; Leningradskoje Optiko Mechanicheskoje Obijedinenie), is de voorloper van de LCA+ die later op de markt is gebracht.
De LC-A die zoals eerder vermeld in de lomo-fabriek vervaardigd is heeft op de lens-afdek-plaatje de vermelding staan made in USSR of made in Russia met deze aanduiding kan er zeker van zijn dat je de originele in Rusland vervaardigde LC-A hebt.


De Originele LC-A wordt geleverd in een plastic doosje met een ouderwetse papieren wikkel er omheen en een handleiding netjes ingepakt in dik inpakpapier met een unieke zegel er op.
Meestal staat er op de zegel de datum van vervaardigen en een productienummer.
Bij het openmaken van dit kleine pakketje en het doosje van de camera kan het zijn dat er een sterke olielucht op je af komt dit is kenmerkend voor de LC-A en trekt na een poos weg.


Lomo-fabriek Sint-Petersburg
Lomo LC-A specificaties:
Film type : 35mm
Objectief : 32mm
Diafragma : 1:2.8
Focus afstand : 0.8mm tot oneindig
Brandpuntsafstand : 2.8 tot 16
Sluitertijd : 1/500 tot 2 seconden
Filmtype: 50 / 400 ASA
Flitsaansluiting: Hotshoe

De originele Lomo LC-A is te koop op eBay en mondjesmaat op Marktplaats.
Het is een leuke en vooral een makkelijke camera om mee te werken je kan het makkelijk meenemen en de film is vlug in te laden.
De camerea presteert ook in een donkere omgeving.
Maar bedenk bij aanschaf van deze camera dat je geen professionele camera in handen hebt als je die richting op wil dan is het raadzaam om naar een andere camera uit te kijken.
Deze camera staat bekend om zijn onvoorspelbare karakter.

Volgende keer de LC_A+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten